Kurs - Hållbar Häst - 2022

Kurs - Hållbar hästDenna kurs är för dig som är intresserad av att lära dig mer om att bygga en hållbar häst. Du kommer få teori blandat med praktik. Det spelar ingen roll vilken inriktning du har i vanliga fall. Alla är välkomna!

Vi kommer gå igenom vårt tänk på Stewart Ranch och hur vi ser på varierad träning och bygga hållbara hästar. Du kommer få massor av inspiration och nyttiga övningar. Vi kommer gå igenom ämnen allt från friskvård till foder och utrustning. Vi kommer även vid något tillfälle ta in gästföreläsare och eventuellt tränare. Vi kommer prata om olika discipliner och även kunna prova på lite olika. Du kommer få uppgifter under kursens gång för att jobba på hemma och sedan ta med dig och redovisa resultatet. Vi kommer skriva en träningsdagbok samt utvärdering.


OBS!! - Endast 8 platser med häst!!


Alla discipliner är välkomna!


Finns möjlighet att vara med utan häst till halva priset. Dock begränsat antal platser.


Kan ev finnas möjlighet att hyra häst av Stewart Ranch hör av dig till oss om intresse finns för det


Maila på

info@stewartranch.sePraktiska Pass


NH/Hästvett/Lastning - Vi kommer gå igenom basic hästvett eller NH som det nu kallas. Kommer prata om varför hästar gör som de gör och hur vi kan jobba med hästarna mentalt men framför allt ur säkerhetssynpunkt. Hur vi kan få hästar som är trygga och skapa tillit och respekt.
Vi kommer även gå igenom grunderna i lastträning och hur vi kan träna detta både vid transporten och vad vi kan göra i vardagen utanför transporten.


Rehab - Vi kommer prata om vad man kan göra för en häst som är under rehab. Vi kommer bland annat då gå igenom hur man använder ett equiband och sedan också visa hur man kan få in detta i sin vardagliga träning och vad man kan åstadkomma med det.


Olika discipliner - Då vi på Stewart Ranch rider både engelskt och western kommer vi jobba parallellt över båda världarna. Det kommer finnas möjlighet att prova western också.


Arbete på töm - En träningsform som är mycket fördelaktig för både häst och ryttare att lära sig hur ens häst ser ut från backen och vad man kan jobba på utan att sitta på. Vad ger det för effekt och vad kan det ge mig i ridningen.


Bomträning - Bomträning är något som är väldigt populärt nu. Vi kommer visa vad man kan göra med bommar och hur lätt man kan få till en massa bra övningar med olika formationer.


Träning - Vi kommer ha ett antal praktiska pass där vi jobbar med olika träningsformer för att bygga våra hästar. Vi kommer se på varje häst och lägga upp ett individuellt träningsschema som man kommer få jobba med under kursens gång. Det kommer blir både grupplektioner men även mer privatlektioner där man rider 2 & 2.Teoripass


Foder - Vad behöver våra hästar och hur kan vi tänka kring utfodring i förhållande till det vi gör? Alla hästar är unika individer och har olika behov. Vi ser över din hästs foderstat och ger tips och råd om så behövs.


Utrustning - Viktigt att våra hästar har korrekt inpassad utrustning för att kunna klara av det vi önskar. Vi går igenom utrustningen och kommer också prata om olika utrusning och varför man använder vissa typer av bett exempelvis och vad man ska tänka på när man byter utrustning. Vad är syftet och vad vill man få ut av det?


Friskvård - Vad kan man göra för sin häst i vardagen för att hålla sin häst i form. Och vad kan man få hjälp med i form av alternativa behandlingar så som kiropraktik, IR, olika massage metoder m.m.


Coachning - Vi kommer också jobba lite med coachning av ekipagen.Välkomna!

Stewart Ranch

Priser, Datum & Anmälan


Introträff - Vi kommer ha ett introduktionstillfälle där vi kommer prata om upplägg, hemuppgifter, eventuella önskemål och intro inför första tillfället. Här kommer vi också presentera schemat.


Kursperiod - Februari & Juni


Vi kommer ha ca 2 tillfällen i månaden. Vi kommer att försöka hålla oss till torsdagar MEN kan vara så att någon vecka måste vi byta dag.


Preliminära datum


04-Feb
17-Feb
03-Mar
17-Mar
31-Mar
21-Apr
28-Apr
12-May
19-May
02-Jun
09-Jun


Teoripass - Kommer vara ett antal föreläsningar, schema på dessa presenteras på introtillfället.


Förkunskaper


För att kunna vara med på denna kurs ska du kunna rida din häst i alla gångarter.


Åldersgräns - vi har egentligen ingen åldersgräns direkt men det är viktigt att deltagaren har ett genuint intresse och vill/kan följfölja sin hemläxor.

Rekommenderas är att deltagren är 13 år eller äldre. 


Pris & Betalning:

Med häst - 6000kr, avgiften ska vara betald innan första kurstillfället.


Utan häst - 3000kr, avgiften ska vara betald innan första kurstillfället.


Uppdelning av betalning i 2 omgångar går att lösa, kontakta då Stewart Ranch om vad som gäller.


Betalning sker till Swishnr 1236800742 eller till BGnr - 5908-5118Anmälan sker via vårt anmälningsformulär - Klicka här!


OBS!!! - Anmälan är bindande!! Detta innebär att du är betalningsskyldig oavsett om du får förhinder, hästen eller du själv blir skadad eller sjuk.

Skulle din häst bli skadad under perioden då kursen hålls kan du naturligtvis ta med en annan häst eller delta utan häst.

Inga pengar betalas tillbaka om inte vi på Stewart Ranch blir tvugna att ställa in på grund av Covid och dess restriktioner


Stewart Ranch reserverar sig för ändringar kring upplägg, datum, priser etc samt att vi inte nu kan veta hur läget kring restriktioner kommer att urarta sig.