KUNSKAP-NH

NH

Inget som man tar fram lite då och då utan ett förhållningsätt.

BAKGRUND - PAT PARELLI


1982 började Pat Parelli skapa ett program för att förbättra relationen mellan människor och hästar.Pat främjade konceptet kärlek, språk och ledarskap.Pats önskan att sprida denna kunskap till världen steg upp i honom efter att ha sett hans mentorer Tom Dorrance och Ray Hunt arbeta med hästar.


1984 började Pat undervisa på kliniker och 1991 myntade han namnet Natural Horsemanship.
Natural Horsemanship har blivit en livskraftig och viktig del av den internationella hästbranschen och fortsätter att expandera och påverka sättet på vilket hästar tränas.Pat och Linda ger fantastiska talanger för att både träna hästar och lära ut människor.


Idag har Parelli Natural Horsemanship och programmet spridit sig till 76 länder, över en miljon människor, och har förbättrat livet för hästar runt om i världen.

STEWART RANCH


Hos oss på Stewart Ranch är NH en grundsten i all träning. Oavsett vilken diciplin eller nivå eller vilket mål du har så kan NH ge dig stora frödelar.


Stewart Ranch följer principen Natural Horsemanship är inget som man tar fram lite då och då utan ett förhållningsätt du har till din häst i all hantering oavsett om du är på väg till hagen eller på en tävlingsplats.

Stewart Ranch

"Horsemanship can be obtained naturally through communication, understanding and psychology versus mechanics, fear and intimidation."

BUCK BRANNAMAN


VAD ÄR NH?!

NH ÄR GRUNDSTENEN I ALL VÅR VERKSAMHET PÅ STEWART RANCH:

Vårt Erbjudande


 • Lastträning
 • Problemlösning / Rådgivning
 • Tillridning
 • Kinesiotape
 • Träningar och Clinics
  - för Anna Stewart
 • Foderrådgivning
 • Produkter för djur och människa

Teamets Erbjudande


 • VBR
 • IR-behandling
 • Kiropraktik - både djur och människa
 • Träningar
 • Kurser
 • Kommunikation

PRESENTATION AV NH - NATURAL HORSEMANSHIP


Natural Horsemanship eller Naturlig Hästträning är en metod som bygger på hästarnas inbördes kommunikation. Man har helt enkelt översatt hästarnas kroppsspråk och signaler till människans kroppsspråk och signaler, för att på så sätt kunna få hästen att förstå oss bättre.


Vår träningsmetod bygger på Parelli-konceptet. Pat Parelli och hans fru Linda har, genom att på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt sammanställa och dokumentera sina erfarenheter, skapat en träningsmetod som är klar, tydlig och greppbar. (Läs gärna mer på www.parelli.com).


Metoden går ut på att man ser hästen som precis det den är:


En häst. Ett flykt- och flockdjur med djupt rotade instinkter, vilka emellanåt går stick i stäv med människors vilja och beteende. Genom att lära dig hur hästen reagerar, tänker och känner i olika situationer får du bättre kontakt med din häst och kan befästa ditt ledarskap. När du lärt dig hur hästar kommunicerar inbördes kommer du att kunna be din häst att utföra vissa moment och du kommer att kunna förklara för hästen vad du vill, på ett sätt som den kan relatera till och förstå.


Med rätt kommunikation behöver du aldrig tvinga din häst att göra det du vill, det räcker att du frågar tillräckligt tydligt. Det är alltså en viktig skillnad att få (tvinga) hästen att göra det du vill att den skall göra och att få hästen att själv vilja göra det du vill att den skall göra.