BAKGRUND

BAKGRUND

Stewart Ranch är arbetet vi gör för att det ger oss glädje och känns givande och meningsfullt.

VI

THE STEWARTS

Anna & Garry

Anna & Garry Stewart driver tillsammans Stewart Ranch.
Verksamheten bedrivs utöver deras "vanliga arbeten" inom IT-branschen.

Deras vinning i att bedriva verksamheten är drivet att med kunskap och kontakter hjälpa djur och människor att må bra och ha roligt tillsammans.

Anna & Garry Stewart grundare av Stewart Ranch
Anna och Rosie

Anna är uppvuxen med hästar. Hon kom till Sverige vid 8 månaders ålder från Indien. Hon spenderade mycket av sin uppväxt hos sina morföräldrar som hade travhästar under många år. 

Drömmen om en egen häst blev nästan verklighet när en liten envis ponny hyrdes av föräldrarna till en lycklig 7-årig Anna.  Även om marken är nära när ponnyn är liten är den fortfarande hård vilket Anna snart fick känna av.

Drömmen införlivades den 10 december 1988 när Annas morfar kom hem med Danfas. En 6 månader gamal arab som Anna hade kvar i sin ägo till han lämnade jordelivet för de evigt gröna ängarna 25 år senare.

Intresset för hästar delas med Garry som Anna träffade vid 18års ålder och tillsammans driver de nu Stewart Ranch.

JAG

ANNA STEWART

BAKGRUND

"En dag så var min morbror på besök från dalarna och han tyckte att jag ska följa med dig ut Anna. Sagt och gjort han cyklade och jag red, den lilla envisa ponnyn var även lat och ville tillslut inte gå, det slutade med att min morbror plockade gräs som han satte på pakethållaren och sedan fick han minsann cykla! Och jag som inte ens hade lärt mig att galoppera skrek av förtjusning och bara ville att det skulle gå fortare och fortare. Min morbror cyklade aldrig med mig mer undra varför."

ANNA STEWART


VIKTEN AV KOMMUNIKATION


Natural Horsemanship eller Naturlig Hästträning är en metod som bygger på hästarnas inbördes kommunikation. Man har helt enkelt översatt hästarnas kroppsspråk och signaler till människans kroppsspråk och signaler, för att på så sätt kunna få hästen att förstå oss bättre. NH är ett förhållningsätt vi på Stewart Ranch har till hästen i allt vi gör.


"Natural Horsemanship is an attitude, not a technique."

LINDA PARELLI


HÄSTAR SOM GJORT AVTRYCK

DENNA DEL AV SIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD!