Danfas

Danfas


19/6-1988 - 1/10-2013


Vår älskade vän har fått vandra vidare ut på de evigt gröna ängarna.


Hallå där!


Danfas heter jag och är arabiskt fullblod. Jag är född 1988 och då kan ni själva räkna ut att jag är lite till åren och den visaste på gården. Jag bor med mina kompisar i vårt nya stall i Sannum.


Matte köpte mig när jag var 3½ månad men jag fick inte komma hem till henne förrän jag var 6 månader. Först bodde jag hos mattes mormor och morfar i deras stall tills jag var 1 år, då fick jag åka på hingst bete. Ett käckt litet ställe där vi 14 st unghingstar skulle umgås och hänga tillsammans en hel sommar.


Jag kan säga att jag är inte för det där med att hänga och tjöta utan trivs bäst själv när det blir för närgånget så jag höll mig på säkert avstånd hela tiden. Allt för att slippa konflikter så är det än idag. Efter sommarlovet med grabbarna så kom jag till ett nytt stall och där trivdes jag inte. Jag blev inte långvarig där och flyttade snart hem till mattes morföräldrar igen. Efter ännu en liten tid där så byggde mattes pappa ett eget stall till mig och där hamnade jag till sist. Nu hade jag hunnit att bli 3 år.


Under alla år så har även matte haft ett sommar ställe och dit har vi åkt varje sommar och där är det så skönt. Stora hagar och härliga skogsturer.


När jag hade fyllt 3 år så tyckte matte det var dags att skicka iväg mig till min dåvarnade lärare som skulle sitta på mig. Och ja..jag hade lite invändningar i början men tyckte snart att det var väl inte så illa så jag kan väl gå med på detta med. Efter 2 månader kom jag hem till matte igen och då började hon sitta på mig och ta med mig ut på skogspromenader och annat skoj. Vi började åka ut och tävla lite också.


Matte tyckte mest om att hoppa i början men jag var inte lika pigg på det så hon var tvungen att tänka om. Vi började med dressyr och där hör jag hemma. Älskar att visa upp mig. Så att på den vägen är det.

Matte provade även på att tävla distans och terräng också när jag var yngre och distansen var också jätterolig.


Nu på äldre dar har vi börjat träna och tävla lite western och det tycker jag är kul. Det som jag och mamma tävlar i är barrel race, pole bending och roping förstås.


Nåt som jag är grym på är att valla kor. Matte och jag hjälper bönder där vi bor när de ska flytta sina kor mellan olika beten.


Hej så länge