Frederik

Frederik OL903

22/5-1992 - 14/3-2017Vår älskade Frederik har nu fått vandra vidare. Vi saknar honom massor!Tjabba!


Frederik är mitt namn och jag är från Danmark och född 1992. Är av rasen Oldenburgare. Är stor och svart och 171 cm i mkh.

Innan jag hamnade på ranchen så var jag körhäst. Jag tillhörde då ett hyrverk som körde studenter och brudpar runt i Göteborg med omnejd. Jag gick både i tvåspann och fyrspann. Jag drog faktiskt matte och husse på deras bröllop.


Om jag ska prata lite om mig själv och min utbildning så kan jag sammanfatta det så här. Jag är nybörjare...Nej inte riktigt men min historia är i alla fall att mina dressyrkunskaper var inte på topp och eftersom jag hade gått i vänsterpar så var min högra sida inte lika bra som min vänstra. Jag kunde inte på ett riktigt sätt fatta höger galopp. Min matte slet sitt hår för att kunna komma underfund hur hon skulle fixa detta och det slutade med att hon skickade iväg mig på internat.

En snäll tjej red mig varje dag och började om från början med mig och visade mig från grunden och då gick det upp ett ljus för mig. Och sedan när matte fick mig tillbaka började vi tillsammans ta lektioner för min lärare och vi tränar fortfarande för henne och vi är jätteduktiga nu. Nu är vi ute och tävlar dressyr och blir ofta placerade. Matte säger dock att jag måste bli bättre på mina mellangångarter och vara ännu mer stadig i formen och jag försöker verkligen men det är inte lätt. Men matte säger att det kommer.


Hoppningen då som är min favvo gren där har vi mycket lättare eller rättare sagt jag har. Matte har fullt upp att hålla sig kvar när jag säger att nu drar vi. Nu har vi tränat hoppning för en tränare i flera år regelbundet och jag får lära mig att man ska ta det lugnt och inte hetsa på så som jag gillar att göra utan samla mig mera och jag har kommit ganska långt nu. Jag och matte har varit ute och hoppat 1.10 m och sedan har jag hoppat 1.50 m med ryttare och jag har löshoppat 1.60 m.


Matte har även börjat ta med mig på sina westernlektioner och det tycker jag är jättekul, särskilt när jag ska galoppera och sedan göra en stop och vända tvärt och sedan galoppera åt andra hållet. Då tycker jag det är skoj.